2020. feb 08.

Változtasd meg az életed! - Szabó Péter, Farkas János, Muhoray Róbert, Szántai Zsolt: A tudat hatalma

írta: Csilla Tünde Karácsony
Változtasd meg az életed! - Szabó Péter, Farkas János, Muhoray Róbert, Szántai Zsolt: A tudat hatalma

A gondolatok befolyásolják az életünket. Na de vajon hogyan? Ezt próbálják nekünk megmagyarázni a könyv írói. A magyar önfejlesztés terén már jól megismert szerzők mindegyike összefoglalja azt, hogy az ő véleményük szerint mi az, ami leginkább jelentős befolyással lehet ránk. Mert tényleg minden agymosás, ami körülöttünk van. Minden befolyásolja a gondolkodásunkat és nem mindegy, hogy mit engedünk be az életünkbe.

Ilyenre lehet példa:

  • Média: A reklámok, az általunk megnézett, filmek, műsorok, könyvek és a közösségi média is mind befolyásolja az életünket. Most mondhatjuk azt, hogy “nem, rám aztán nincsen hatással”. Mégis önkéntelenül is a megjelenített reklámokban látott termékeket tesszük a kosarunkba. Ahhoz hasonló életet szeretnénk, mint amit a filmekben látott. Átvesszük a híradóban hirdetett szemléletet. Ezek egy része lehet pozitív, semleges és negatív befolyású is. Arra kell törekednünk, hogy minél inkább a pozitív szemlélet felé irányítsuk a mérlegünket. Teljesen nem tudunk kiiktatni egyetlen negatív hatást sem. Jelen vannak minden nem kért hirdetés és óriásplakát formájában.
  • A körülöttünk lévő emberek is befolyásolják az életünket. Elég akár egyetlen negatív szemléletű ember, aki akár az egész napra tönkreteheti a hangulatunkat.
  • A gyermekkori programozásunk, illetve a később ért traumák is hatással vannak ránk. A tudósok egyetértenek abban, hogy a kis gyerekkorunkban szerzett emlékek egész életünkben befolyásolják a viselkedésünket. Ha ezek az élmények nem voltak pozitívak, akkor csak nagyon sok gyakorlással: megerősítésekkel és meditációval tudunk változtatni rajta.

Ez a könyv remek összefoglaló ezzel kapcsolatban. Mindenki számára nagyon ajánlom.

Szólj hozzá

programozás környezet Gondolatok