2018. máj 08.

Gondolatok=valóság?

írta: Csilla Tünde Karácsony
Gondolatok=valóság?

Érdekes feltevés, nem igaz? És véleményem szerint igaz is. Mindannyian az alapján éljük a valóságunkat, ahogyan gondolkodunk, és amilyen gondolataink vannak. Persze vannak kivételek, ahol valóban éles határt tudunk húzni. (Nyilván felnőttként már nem fogsz hinni a Mikulásban), de ettől függetlenül bizony a gondolataink alakítják a mindennapjainkat és ahogyan mi megéljük azt.

Ha alapvetően azt gondolod, hogy egy szerencsétlen ember vagy, automatikusan észreveszed amit rosszul csinálsz és ugyanezt fogod leszűrni belőle. Sőt, valószínűleg ezáltal még több ilyen helyzetet alakítasz ki magadnak.

Ha az hiszed, hogy te egy sikeres és okos ember vagy, azt veszed észre, hogy a többi ember is így viszonyul hozzád (és nem veszed észre azt aki nem).

Ha tele vagy önértékelési problémákkal akkor bizony a mindennapjaidban ezeket a problémás szituációkat fogod megélni.

Sokan azt gondolják, hogy az ilyen esetek a vonzás törvényével állnak kapcsolatban. Én nem állítom, hogy ez nem igaz. De az egész mögött van még egy sokkal egyértelműbb összefüggés. Mégpedig, hogy a gondolataid hálóján keresztül látod a valóságot. És mivel a gondolataid állandóan működnek, ezért már nem is meglepetés, hogy olyan az életed, amilyen.

Szóval ha változtatni szeretnél, mint én is, az a megoldás, hogy a gondolataidat kezded el tudatosan átalakítani. Meg van rá a lehetőség!

Szólj hozzá