2019. máj 23.

Mások véleménye

írta: Csilla Tünde Karácsony
Mások véleménye

Mindenkinek megvan a maga véleménye rólad. Ezt te is tudod. Ez még nem is baj. Az viszont igen, hogy túlságosan sokat foglalkozol vele. Miért is befolyásol téged ennyire? Miért érdekel? Hiszen a legtöbben alig foglalkoznak veled úgy igazán. Csak gondolj bele. Téged mennyire érdekel mások élete? Persze mást sem csinálunk, mint azon gondolkodunk, hogy vajon most erről mit gondolhatnak? Mintha csak másoknak akarnánk megfelelni.

Abban a pillanatban, hogy reggel kinyitjuk a szemünket és azon gondolkodunk, hogy mit vegyünk fel aznapra, már azt mérlegeljük, mit fognak majd mondani mások a kinézetünkről. Ez tényleg nagy hiba. Hiszen a legtöbben még csak nem is igazán foglalkoznak velünk. Miért is tennék? Téged foglalkoztat különösképpen, hogy a munkatársad miben jött ma éppen dolgozni? Maximum egy pár pillanatig, aztán el is felejted az egészet.

Mindenki a saját életével foglalkozik a leginkább. A saját problémáink kötnek le minket, ha pedig mégis mások életén agyalunk, az legtöbbször csak szórakozás. Akkor miért is foglalkozol vele? Éld úgy az életed, ahogy te szeretnéd. Az az igazság, hogy másnak semmi köze hozzá. Sokkal többet érsz annál, minthogy mások véleményével foglalkozz. Itt az ideje, hogy ezt te is elhidd magadról!

Szólj hozzá

környezet vélemények Kritika Odafigyelés