2018. máj 23.

Légy türelmes!

írta: Csilla Tünde Karácsony
Légy türelmes!


Tudom, tudom, könnyű azt mondani. Hát ezzel én is így vagyok. Habár igyekszem minél inkább bevonni az életembe a türelmet, azért néha nálam is elszakad a cérna. A legrosszabb az egészben, amikor rájövök, hogy magammal kapcsolatban érzem ugyanezt és ezért pedig fölöslegesen korholom magam.

98662652-da05-400a-a446-68d2204d34b4.jpeg

Mindenesetre a legtöbben azért egyetértünk abban, hogy a türelem egy olyan tulajdonság, amit jó lenne, ha minél többet tudnánk gyakorolni, hiszen nagyon nagy befolyással van a mindennapi közérzetünkre. befolyással van arra, hogy hogyan végezzük a munkánkat, hogy milyenek az emberi kapcsolataink. Ez pedig önmagában meghatározza életünk minőségét.

Mit tegyünk, amikor türelmetlenek vagyunk? Én egy teljesen egyszerű módszert szoktam alkalmazni. Egyszerűem megpróbálom nyakoncsípni magam a türelmetlenségen. Ez már önmagában egy kicsi kijózanít a helyzettel kapcsolatban. A múltkor is azon vettem észre magam, hogy türelmetlen vagyok egy helyzettel, cselekedettel kapcsolatban. Persze aztán észrevettem magam és így már sokkal nagyobb eséllyel tudatosîthatom magamban a helyzetet. Persze használhatunk motiváló eszközöket, amikkel segíthetünk magunkon. Ilyen lehet, hogy jutalmakat találunk ki magunknak, ha sikerül ezt elérnünk. Ez már újjabb külön odafigyelést igényel. Most ezt a rövid tippet ajánlom mindenkinek!

Szólj hozzá

nyugalom türelem türelmetlenség